Klein maar duur leed

softijsje

Als je even niet lekker in je vel zit, kan het enorm helpen om jezelf eens goed te verwennen. Met een lange wandeling, een softijsje of een weldadige gezichtsbehandeling bij de schoonheidsspecialiste.

Ik koos voor dat laatste (en voor die andere twee, maar daar gaat het nu niet over). Een uur lang in een massagestoel lekker gekneed, gescrubd en ingesmeerd worden. En wie weet, een heel klein dutje.

Dan wil je níet in de eerste minuut te horen krijgen dat je nog minder goed in je vel blijkt te zitten dan je zelf al dacht.

‘Jeetje. Als ik met deze lamp naar je huid kijk, zie ik erg veel actief pigment.’ Even denk ik aan dat flauwe mopje:

‘Dokter, als ik hier druk, doet het pijn.’ ‘Dan moet u daar niet drukken.’

Ik weet niet wat actief pigment is – het lijkt me beter dan passief pigment – maar kennelijk zit mijn gezicht er vól mee. Geschrokken vraagt de schoonheidsspecialiste naar mijn verzorgingsroutine, waarna ik bij elkaar stamel dat ik nachtcrème gebruik en ook mijn gezicht was en weleens scrub. Soms.

‘Gebruik je een crème met SPF?’

Hierop bestaat geen goed antwoord. Want op mijn dagcrème staat inderdaad SPF20, maar het is volkomen duidelijk dat mijn huid in erbarmelijke staat verkeert. Gelukkig komt ze subiet met een oplossing.

‘Je kunt deze lamp bij je behandeling boeken…’ – ik had mijn ogen al dichtgedaan in voorbereiding op dat heerlijke uur ontspanning. Voorzichtig gluur ik met één oog naar de lamp die me kan redden van mijn ondergang. ‘Dit is echt een allemansvriendje. Hij knapt je lekker op en het kost maar 20 euro extra. Maar gezien al je actieve pigment heb ik eigenlijk liever dat je een melablock gaat gebruiken. Die kost 60 euro maar dan ben je elke dag beschermd. Als je niet allebei kunt betalen, zou ik voor de melablock gaan. Anders loop je over een paar jaar met allemaal vlekken in je gezicht en dan weet je me te vinden, haha. Ik zou mezelf gewoon geen goede consultant vinden als ik je dit niet adviseerde.’

Kennelijk kijk ik meteen alsof ik het inderdaad niet kan betalen – dat klopt. Maar in mijn labiele staat heb ik opeens het gevoel alsof ik dit nódig heb. De opties zijn lamp of crème. De overduidelijk betere optie ‘ik laat me geen zooi aansmeren tijdens mijn verwenmoment’ is officieel van tafel. Goed, de rest van mijn leven gaat even niet zoals ik wil, maar voor slechts 60 euro kan ik in ieder geval voorkomen dat mijn gezicht ook nog in elkaar stort.

Beteuterd zeg ik dat ik voor de crème ga.

Na een uur in de stoel, tranen wegslikkend met gebalde vuisten, rondt mijn redder de behandeling tevreden af. ‘Ik heb de melablock net al bij je opgesmeerd, dus jij hoeft dat vanaf morgen pas te doen.’

Die besparing is alvast binnen. Op weg naar huis koop ik er een softijsje van. Met discodip.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: